divendres, 6 de juny del 2014

Parlem del sistema públic

Les escoles públiques... aquestes grans desconegudes (encara). 



A Amèrica els nens entren a l'escola pública quan tenen 5 anys. Tens 5 anys l'1 de setembre? Comences el curs escolar. Compleixes 5 anys l'1 de setembre? Un altre any de pagar guarderia!


Per sort, algunes ciutats tenen guarderia pública o PreKindergarten, i els nens poden entrar-hi quan tenen 4 anys!! (sí, UN any de guarderia. Una ganga, vaja). 


El sistema per entrar a PK varia de ciutat a ciutat. A Somerville hi ha 3 escoles que ofereixen PK, localitzades a puntes oposades de la ciutat, i les places s'adjudiquen mitjançant una loteria única. Per tan, quan vam fer la preinscripció ho vam fer amb dues incerteses: 
1.- Tindrà plaça?
2.- A l'escola del costat de casa?

Bé, les incerteses es va resoltre a principis de maig:


Hem tingut doble sort, i el 8 de setembre l'Huc comença l'escola pública (bé!) a l'escola que nosaltres volíem (millor!)

                                                   
A diferència de les altres dues escoles on s'ofereix PK, el Michael E. Capuano Early Childhood Center és una escola-guarderia, enfocada únicament a nens de 3, 4 i 5 anys. Entrar a l'escola és com anar a Lilliput, tot és petit!!

Entrar a PK no et dóna plaça per l'any següent. O sigui que el 2015 haurem de tornar a passar per preinscripcions i esperes per saber si l'Huc pot anar a l'escola que a nosaltres ens interessa!! 


PS. Pels que esteu atents... sí, hi ha unes famílies afortunades amb nens que comencen als 3 anys. Concretament, 20 nens de Somerville. A títol informatiu, Somerville té 77104 habitants (cens 2012). Però per descomptat, l'any vinent el Nil tindrà número a la loteria!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada