dissabte, 6 d’octubre del 2012

Burocràcia II: el passaport americà

Ja ens havien avisat que aconseguir el passaport americà quan els pares no són americans no era fàcil... o sigui que vam optar per l'opció segura: anar a una oficina de correus perquè revisessin tots els documents abans d'enviar-los a l'agència de tramitació. 
Quan llegeixes el que es necessita no sembla que tingui massa dificultat:
Anar els 2 projenitors amb el nen
Formulari omplert
Fotografies carnet (que les poden fer a l'oficina de correus)
$100
Documents identificatius dels pares

Cap a l'oficina s'ha dit!!
Primer contratemps: documents identificatius dels pares. Jo hauria dit que els passaports serien suficients, però llegint les instruccions dels formularis ja vaig començar a sospitar que potser tindríem problemes... perquè no són passaports americans! Sort que portàvem els visats, que sí que són d'origen americà!! Primer contratemps superat!!
Segon contratemps: pagar. Quina mania que tenen a Amèrica en pagar amb xecs!! I nosaltres que mai portem el talonari amunt i avall. Sort que a correus poden fer Money Orders i ens en vam sortir amb la tarjeta de crèdit (+$1.50 per tramitació)!! Segon contratemps superat!!
Tercer contratemps: la foto del Nil. No la vam portar perquè ja ens havien avisat que eren molt maniàtics amb el tema fotos... o sigui que vam deixar que ens la fessin allà. Aquí teniu les versions 1 a 3, descartades:


I la versió 4, que anirà al passaport:

Sense comentaris. Tercer contratemps superat??
Però ja està en procés!! En 4-6 setmanes arribarà el passaport a casa... o una carta reclamant que alguna cosa no està bé!! Creuem els dits.

1 comentari: